Skip to main content
  • 70 % svetovne porabe vode odpade na kmetijsko dejavnost, večinoma za namene namakanja. Industrija predstavlja 20 % celotne porabe, preostalih 10 % si lastijo gospodinjstva, vendar je pomembno izpostaviti, da se le 1 % uporabi kot pitna voda. 
  • Do leta 2050 bo svetovno prebivalstvo naraslo za okoli 2 milijardi ljudi, posledično analize kažejo, da bi potrebe po vodi lahko narasle tudi za 30 %.
  • Izziv odgovorne rabe vode in ozaveščanja o njenem pomenu za življenje je pomemben vidik gostinstva in turizma.

Pitna voda iz pipe

Odgovorna raba čiste pitne vode iz pipe v turizmu in gostinstvu omogoča trajnostne in inovativne pristope pri umeščanju Maribora s širšo okolico in celotne Slovenije, kot eno vodilnih območij z zdravo čisto pitno vodo v Evropi in na svetu.

Več o pitni vodi v Sloveniji >> 

Z vodo do zdravja

Voda je srčna navigacija do zdravja in dobrega počutja. V Sloveniji je voda že stoletja globoko usidrana v življenje prebivalcev in s seboj nosi bogato tradicijo njene rabe.

Več o vodi in zdravju >> 

Brez odpadkov

Uporaba in postrežba čiste pitne vode iz pipe omogoča najbolj čisto pitno vodo, brez odpadne embalaže, prevečkrat zavržene vode in zmanjšuje onesnaževanja okolja.

Zero Waste >> 

Čista pitna voda iz pipe ...

bogastvo Slovenije, ki omogoča 5-zvezdično doživetje darov narave

Slovensko vodo bogati izjemna kakovost in jo je moč ponuditi na vsakem koraku dežele, na sončni strani Alp. Slovenija je prepoznana tudi bo bogatih virih mineralnih voda močnih zdravilnih učinkov. Pri vsakem izviru se ob uživanju vode odvijajo tudi zgodbe o njenem življenju. Če jo zajamete iz dlani je čar in dar narave še toliko večji. Poskusite tudi Vi.